Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in de combinatiegroep 7 en 8!

Op maandag en dinsdag staat juf Sanne voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Gerda. Wij als juffen genieten elke dag van deze oudere kinderen. Onze passie is dan ook, dat de kinderen mogen groeien in vertrouwen en bloeien met aandacht.

Laatste fase van de basisschool

De kinderen in groep 7 en 8 zitten in ‘hun laatste fase’ van de basisschool, dat is af en toe best spannend! Anders dan in andere groepen is dat voor groep 7 het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Voor groep 8 is anders dan in andere groepen de Cito Eindtoets en de EHBO lessen. Maar natuurlijk is er voor de beide groepen: Dé kampweek en dé eindmusical! Daar wordt al de hele basisschoolperiode naar uit gekeken en in de combinatiegroep 7 en 8 is het dan eindelijk zover! Elk jaar mogen wij als leerkrachten samen met de kinderen een fantastische kampweek en een spectaculaire musical meemaken! De kers op de taart!

Planning, structuur en rust

Naast deze bijzondere momenten wordt er in de combinatiegroep 7 en 8 natuurlijk ook hard gewerkt aan allerlei vakken. Vanaf de combinatiegroep 5 en 6 hebben de kinderen al leren werken met een dagtaak. De kinderen in combinatiegroep 7 en 8 leren werken met een weektaak. In deze weektaak staan de vakken en activiteiten van die héle week gepland. De kinderen kijken per dag wat hij/zij moet doen en wat al klaar is. Zo leren ze al vroeg het plannen van allerlei taken. Natuurlijk worden de kinderen hierin door ons goed begeleid. Ook in de klas werken we elke dag aan de hand van een dagschema, wat zorgt voor structuur en rust.

’s Morgens beginnen wij samen als groep 7 en 8 de dag met een welkom en gebed. Daarna gaan we volgens de methode van List héérlijk lezen in een eigen gekozen leesboek. Na het lezen gaan we rekenen met de Rekenmethode Pluspunt. Hierbij werken de kinderen na de instructie voornamelijk digitaal op een eigen laptop aan de Rekentaken. Voor Taal en Spelling werken we met de methode Staal. Bij Staal Spelling leren kinderen Spelling aan de hand van categorieën. Met Staal Taal werken we elke periode aan een ander thema, zoals ‘China’, ‘Helden’ of ‘Familie’. Deze thema’s sluiten mooi aan bij de belevingswereld van kinderen uit de combinatiegroep 7 en 8.

Natuurlijk zijn er ook nog meerdere vakken, waarbij we bewegend leren, maar waar de kinderen ook hun creativiteit in kwijt kunnen. Zo werken we bijvoorbeeld met de zaakvakken aan de hand van de methode Blink. Daarnaast willen we dit jaar starten met het werken met ateliers en hebben we elke week anderhalf uur gymnastiek. De combinatiegroep 7 en 8 op de Zeester zijn twee onvergetelijke jaren, waarin we samen op een fijne manier afscheid mogen nemen van de basisschool!

                Wat wij ook altijd zeggen…We gaan KNALLEN!!!